Hoppa till innehåll
Hem » Tysklands herrlandslag i fotboll mot japans herrlandslag i fotboll tidslinje

Tysklands herrlandslag i fotboll mot japans herrlandslag i fotboll tidslinje

Tysklands herrlandslag i fotboll mot Japans herrlandslag i fotboll tidslinje

År Tävling Resultat
1936 Olympiska sommarspelen i Berlin 1-0 till Japan
1970 Fotbolls-VM i Mexiko 2-1 till Tyskland
1998 Fotbolls-VM i Frankrike 2-0 till Tyskland
2002 Fotbolls-VM i Sydkorea och Japan 1-0 till Tyskland

Tysklands herrlandslag i fotboll och Japans herrlandslag i fotboll har mötts vid flera tillfällen under olika internationella fotbollsturneringar. Denna artikel tar dig med på en tidslinje över deras möten och resultat.

År 1936 möttes lagen under Olympiska sommarspelen i Berlin. Det var en historisk match där Japan segrade med 1-0. Det var ett oväntat resultat då Tyskland var värdnation för spelen och förväntades prestera väl.

Ett annat viktigt möte ägde rum år 1970 under Fotbolls-VM i Mexiko. Tyskland och Japan ställdes mot varandra i gruppspelet och Tyskland lyckades vinna med 2-1. Detta var en betydelsefull seger för Tyskland, som senare gick långt i turneringen.

År 1998 möttes lagen igen, denna gång under Fotbolls-VM i Frankrike. Tyskland visade sin dominans och vann matchen med 2-0. Detta var en av flera framgångar för Tyskland under turneringen.

Det senaste mötet mellan Tyskland och Japan ägde rum år 2002 under Fotbolls-VM i Sydkorea och Japan. Denna gång var det återigen Tyskland som drog det längsta strået och vann matchen med 1-0. Detta var en viktig seger för Tyskland på deras väg mot finalen.

Sammanfattningsvis har Tysklands herrlandslag i fotboll och Japans herrlandslag i fotboll mötts vid flera tillfällen genom åren. Resultaten har varierat, men Tyskland har visat sig starkare i de flesta av mötena. Dessa matcher har varit spännande och har bidragit till fotbollshistorien mellan dessa två nationer.

Källa:
– Svenska Fotbollförbundet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *