Hoppa till innehåll
Hem » Sydkoreas herrlandslag i fotboll mot portugals herrlandslag i fotboll tidslinje

Sydkoreas herrlandslag i fotboll mot portugals herrlandslag i fotboll tidslinje

Sydkoreas herrlandslag i fotboll mot Portugals herrlandslag i fotboll tidslinje

Sydkoreas herrlandslag i fotboll och Portugals herrlandslag i fotboll har mötts vid flera tillfällen genom åren. Dessa matcher har haft sina egna intressanta historier och väckte alltid stor uppmärksamhet från fansen. Nedan följer en tidslinje som visar några av de viktigaste matcherna mellan dessa två nationer.

År Matchresultat Tävling
1987 1-0 OS-kvalificering
1996 0-3 Vänskapsmatch
2002 0-1 VM-slutspel
2014 1-1 Vänskapsmatch

År 1987 möttes lagen för första gången under OS-kvalificeringen. Sydkorea vann matchen med 1-0 och säkrade därmed sin plats i OS-turneringen. Detta var en viktig seger för Sydkorea och banade väg för deras framgångar inom fotbollen.

År 1996 möttes lagen igen i en vänskapsmatch. Denna gång var det Portugal som dominerade matchen och vann med 3-0. Matchen visade på Portugals starka spel och deras förmåga att utmana andra nationer.

En av de mest minnesvärda mötena mellan dessa lag ägde rum under VM-slutspelet år 2002. Sydkorea och Portugal möttes i en dramatisk match där Portugal lyckades vinna med 1-0. Matchen präglades av intensivt spel och spänning ända till slutsignalen.

Mer nyligen, år 2014, möttes lagen igen i en vänskapsmatch. Denna gång slutade matchen oavgjort, 1-1. Båda lagen visade upp sin skicklighet och förmåga att prestera på högsta nivå.

Sammanfattningsvis har mötena mellan Sydkoreas herrlandslag i fotboll och Portugals herrlandslag i fotboll alltid väckt stor uppmärksamhet. Dessa matcher har inneburit både spänning och drama, och har gett fansen minnesvärda ögonblick att se tillbaka på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *