Hoppa till innehåll
Hem » Statistik sveriges herrlandslag i fotboll mot belgiens herrlandslag i fotboll

Statistik sveriges herrlandslag i fotboll mot belgiens herrlandslag i fotboll

Statistik Sveriges herrlandslag i fotboll mot Belgiens herrlandslag i fotboll

Möten Vinster Förluster
10 3 7

Sveriges herrlandslag i fotboll har mött Belgiens herrlandslag i fotboll totalt 10 gånger. Av dessa möten har Sverige vunnit 3 och förlorat 7. Detta är en intressant statistik som ger oss en inblick i de två lagen när de spelar mot varandra.

Sverige och Belgien har en lång historia av fotbollsmatcher, och dessa möten har oftast gett spännande och underhållande matcher för fansen. Både Sverige och Belgien har haft framgångsrika perioder i sina respektive fotbollskarriärer, vilket gör att mötet mellan dessa två lag alltid väcker intresse.

Sveriges herrlandslag i fotboll har genom åren haft många framstående spelare som har gjort avtryck på fotbollsscenen. Under de senaste åren har spelare som Zlatan Ibrahimovic, Alexander Isak och Emil Forsberg varit nyckelfigurer i laget. Deras närvaro på planen har bidragit till Sveriges framgångar och har gjort dem till respekterade motståndare i fotbollsvärlden.

Belgien å andra sidan har också haft en lysande period på senare år och har rankats som ett av de bästa fotbollslagen i världen. Med spelare som Eden Hazard, Romelu Lukaku och Kevin De Bruyne i laget har Belgien visat upp en imponerande fotboll och har vunnit både Europamästerskapet och Nations League under 2010-talet.

När Sveriges herrlandslag möter Belgiens herrlandslag kan vi förvänta oss en tuff och spännande match. Båda lagen kommer ge sitt allt på planen och göra sitt bästa för att vinna. Dessa möten är ofta mycket prestigefyllda och det är alltid en speciell känsla när dessa två lag ställs mot varandra.

Sammanfattningsvis har Sveriges herrlandslag i fotboll mött Belgiens herrlandslag i fotboll totalt 10 gånger. Statistiken visar att Sverige har vunnit 3 av dessa matcher och förlorat 7. Det är intressant att se hur dessa två fotbollsnationer möts och det ger en inblick i deras prestationer när de spelar mot varandra. Oavsett resultat är dessa möten alltid något att se fram emot för fotbollsfans över hela världen.

Referenser:

– Svenska Fotbollförbundet. (2021). Statistik. Hämtad från https://www.svenskfotboll.se/statistik/landslag/herrar-a-landslag/
– UEFA. (2021). European Qualifiers / Statistik. Hämtad från https://www.uefa.com/european-qualifiers/statistics/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *